Wie ben ik?

 

Lenneke, toen…

Als klein meisje was ik erg verlegen en bescheiden. Ik twijfelde enorm aan mezelf en was steeds weer bezig met wat anderen vonden en dachten en paste me makkelijk aan anderen aan. Ik was goed in het bedenken van negatieve gedachten over mezelf. Daarnaast was ik een ster in het zo hoog mogelijk leggen van de lat. Fouten resulteerden in nog meer negatieve gedachten. Dat alles deed mijn zelfvertrouwen geen goed!

Een verhuizing op mijn veertiende van Woerden naar Zierikzee maakte dit alles er niet gemakkelijker op. Ik vond het lastig om mezelf bloot te geven en heb ik het gevoel dat ik mijn nieuwe vrienden niet echt heb leren kennen en zij mij ook niet. Wist ik zelf wel wie ik was?

Waar ik heel erg mee heb geworsteld zijn de gedachten ‘Wat heb ik nou te bieden?’ en ‘Ze zullen me wel saai vinden.’ Hierdoor ging ik mezelf bepaalde dingen opleggen in het contact met anderen, zowel op mijn werk als in privé-situaties. Het gevolg was echter dat ik mezelf daardoor blokkeerde en mijn eigen negatieve gedachten dus kon bevestigen. ‘Zie je nou wel!’.

 

Lenneke, nu…

Dingen veranderden voor mij doordat ik bij een psycholoog terecht kwam, de NLP Practitioner opleiding heb gevolgd en doordat ik Toegepaste Psychologie ben gaan studeren. Ik kreeg inzichten in mijn eigen denkpatronen en leerde hoe ik daar zelf invloed op kon uitoefenen. Daarnaast kan ik mezelf uitdagen in situaties die ik spannend vind, zodat ik er met meer vertrouwen in ga. Ik heb geleerd dat fouten nodig zijn om verder te komen. Maar het belangrijkste van alles is dat ik heb leren accepteren wie ik ben. Alleen van daaruit kun je jezelf echt gaan ontdekken. Ik was inmiddels bijna 30…

Als leerkracht heb ik enorm veel plezier gehad in het lesgeven, maar ik merkte al snel dat ik meer wilde. In iedere groep zaten kinderen bij wie ik zoveel van mezelf herkende toen ik hun leeftijd had. De onzekerheid, het alsmaar goed willen doen voor anderen, niet goed weten wat hun eigen talenten en kwaliteiten zijn, niet weten wie ze zijn en hoe ze in hun kracht kunnen staan, op allerlei gebieden de lat hoog leggen...

En daar ontstond mijn missie: die zelf-acceptatie en ‘zelf-invloed ‘ wil ik kinderen als kindercoach graag meegeven. Ik gun het hen allemaal om NU te ontdekken wie ze zijn en waar ze voor staan, zodat ze niet langer op hun tenen hoeven te lopen of op eieren, omdat ze zichzelf niet kunnen zijn. Waarom wachten … Wat had ik als kind graag een coach gehad!

 

Dit is Lenneke ook

Ik woon in het mooie, gezellige Zierikzee. Ik woon daar samen met mijn lieve vriend Hennie, mijn drie schatten van bonuskinderen, onze lieve hond Nova en onze eigenwijze kat Kiwi.

Van mensen om mij heen krijg ik vaak te horen dat ik rust uit straal, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij. Ik luister graag naar anderen, zonder te oordelen. Ik heb een engelengeduld (niet altijd als het mezelf aangaat). Problemen zie ik als zaken waaraan nog gewerkt moet worden, graag met een portie humor.

Ik ben iemand die graag nieuwe dingen blijft leren en ben dol op feitjes en weetjes. Ik vind het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik zie mijn ontwikkelpunten en werk er graag aan om ze te verbeteren. In nieuwe situaties kan ik de kat uit de boom kijken, maar als die kat eenmaal weg is, sta ik open voor alles en iedereen.

 

Ik houd van lezen, ga graag een rondje rennen en sta regelmatig op de tennisbaan. Ik ben gesteld op tijd voor mezelf om weer even op te laden. Hoe ik dat doe? In een heerlijke joggingbroek en een slobbertrui en met de voetjes op de bank!  Ik ga graag op vakantie. Italië is mijn favoriete vakantieland. Ik houd van de zon, maar ook van cultuur. Ik droom van verre reizen; wil graag de wereld ontdekken. Ik ben dol op zwoele zomeravonden die ik graag doorbreng met mensen die me dierbaar zijn, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Waar ik een hekel aan heb? Poetsen, bah!